Σχολή Τροφίμων Βιοτεχνολογίας & Ανάπτυξης του ΓΠΑ

Η Σχολή Τροφίμων Βιοτεχνολογίας & Ανάπτυξης του ΓΠΑ (Συντονιστής). Τα ερευνητικά περιλαμβάνουν τομείς της Εφαρμοσμένης Βιοτεχνολογίας, της επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων, της διατροφής του ανθρώπου, σε όλα τα έμβια όντα και βιοσυστήματα, ως και στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση της αγροτικής ανάπτυξης. Η ερευνητική ομάδα Βιομηχανικής Βιοτεχνολογίας και Βιοδιεργασιών έχει σημαντικότατη  εμπειρία στην μελέτη της βιοχημείας και της μοριακής βιολογίας θαλάσσιων μικροφυκών, καθώς και στην ανάπτυξη και χαρακτηρισμό της βιοδραστικότητας εκχυλισμάτων τους για χρήση στην κοσμετολογία. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε σημαντικά σχετικά Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα (FP7-PEOPLE-2011-IAPP “Exploitation of microalgae diversity for the development of novel high added-value cosmeceuticals-AlgaeCom” 2011-2014, Η2020-PEOPLE-2015-RISE “Development of Microalgae-based novel high added-value products for the Cosmetic and Aquaculture industry – AlgaeA-B” 2016-2019.) τα οποία έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων καλλυντικών προϊόντων τα οποία κυκλοφορούν ήδη στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά. Ο επιστημονικός εξοπλισμός της ομάδας Βιομηχανικής Βιοτεχνολογίας και Βιοδιεργασιών περιλαμβάνει τα ακόλουθα όργανα: συσκευή αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης (PCR, RealTimePCR), ηλεκτροφόρηση αγαρόζης εναλλασσόμενου πεδίου (PFGE), φασματοφωτόμετρο FTIR, αέριος χρωματογράφος με φασματόμετρο μάζας (GC/MS), αέριοι χρωματογράφοι (x2), σύστημα υγρής χρωματογραφίας υψηλής πίεσης (HPLC) (x3), θάλαμοι νηματικής ροής (x4), επιδαπέδιοι επωαστικοί ανακινούμενοι κλίβανοι (shakers) (x6), βιοαντιδραστήρες ενεργού όγκου 1,0-6,0 L (x6) κτ.λ. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν εργαλεία κλασσικής και μοριακής μικροβιολογίας και ιστοκαλλιέργειας, βιοτεχνολογίας τροφίμων, βιοχημικής μηχανικής, και βιομηχανικών ζυμώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *